sulking_room_pink_no.webp

Farrow and Ball verf: oude landhuizen-sfeer

Het Engelse verfmerk Farrow & Ball, te koop bij Decokay Brona in Apeldoorn, is speciaalverf op waterbasis. De verf is zeer milieuvriendelijk. De Farrow & Ball verf kleuren zijn authentiek, zoals die van Engelse cottages, landhuizen en paleizen. De perfecte, unieke kleur verf vind je hier.

Laat je inspireren door Farrow & Ball

Ervaar de authentieke kleuren en sfeer persoonlijk

MAAK NU EEN AFSPRAAK EN ONTDEK JOUW KLEUR

Farrow & Ball verf, wat is het voor verf? Wat ermee te doen, en waarom is het zo’n bijzondere, tot de verbeelding sprekende verf? Zeker, het is een milieuvriendelijke verf, maar er is meer aan de hand met dit luxe Engelse verfmerk met een rijke geschiedenis.

Farrow & Ball (de namen van de founders) zijn in 1946 gestart met het produceren van verf, in het Engelse plaatsje Dorset. Zij maakten verf op ambachtelijke wijze, met pure passie, en 100% natuurlijke ingrediënten. Kennis en vakmanschap stonden daarbij voorop. Dat was zichtbaar in de verf, omdat deze veel hoger gepigmenteerd was met natuurlijke mineralen, en dus veel meer diepte had. Succes kon dan ook niet uitblijven.

In die tijd speelde het milieu nog geen grote rol in de hoofden van consumenten. Maar soms is ‘gewoon jezelf blijven’ het unieke ingrediënt voor succes. Het vasthouden aan het originele productieproces met pure grondstoffen, heeft namelijk als gevolg dat de hedendaagse verven nog steeds zeer ecologisch en milieuvriendelijk zijn. Zo zijn ze VOS vrij (dus vrij van Vluchtige Organische Stoffen). Dat betekent dat ze ook goed in kinderkamers gebruikt kunnen worden, of voor bijvoorbeeld ledikantjes. 

De uitstraling van hun verf is poederig. Ze hebben weliswaar een ultra matte of zijdeglans variant, maar ze hebben alle die specifieke matte uitstraling die kenmerkend is voor krijtverf en kalkverf. Die uitstraling wordt versterkt door (132) slimme kleurkeuzes die vaak exact overeen (zelfs qua glansgraad!) met authentieke Britse landhuizen en paleizen. Ook heeft Farrow & Ball de lijn ‘Colour by Nature’ ontwikkeld waarin de echte kleuren van de natuur terugkomen.

Deel dit artikel

Vragen over Farrow & Ball verf?

Onze specialisten staan voor je klaar

STEL JE VRAAG AAN EEN EXPERT

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay